Oсветување на Крст во с. Табановце

"Oсветување на Крст во с. Табановце"

На 06.05.2023 год., Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско – осоговски г. Григориј изврши осветување на Крст во с. Табановце, Куманово. Крстот е изграден со средства од месното население на с. Табановце.