Сирискиот Претседател Башар-ал-Асад се сретнал со верските водачи од Сирија

"Сирискиот Претседател Башар-ал-Асад се сретнал со верските водачи од Сирија"

Претседателот на Сириската Република, Н.Е. г. д-р Башар Асад вчера (21 декември 2014г.) остварил средба со верските водачи од неговата земја. Средбата ѝ следела на конференцијата на Министерството за субвенции, а на неа присуствувале Антиохискиот Патријарх, Неговата Светост г. Јован X, лидерите на сирио-јаковитската, ерменската и мелктиската католичка христијанска заедница, како и Великиот муфтија на Сирија, г. Ахмед Бедредин Хасун.

Мешовитата делегација разговарала за состојбите во земјата и важноста на верската толеранција. Приликата била искористена за да му се упати благодарност на Претседателот за неговата поддршка што тој им ја дава на верските заедници во земјата.

Извор: OCP