Проповед на Патријархот Кирил на почетокот од Постот

Милостив Боже, смилувај се на мене, паднатиот

Проповед на Патријархот Московски и на цела Русија во Неделата на блудниот син

Домостројот на Богојавлението

Омилија на денот на Обрезанието Господово и споменот на св. Василиј Велики

Ние треба да бидеме Откровение за свежеста на животот

Божикен пост: Да ги вратиме нашите стремежи кон Бога

Свети Николај Чудотворец

Свети Нектариј Атонски и Битолски

Свети Нестор, храбриот ученик

Детска приказна: Четири свеќи

Св. маченички Вера, Надеж, Љубов и мајка им Софија како модел за нашите животи