Света Литургија во Прва Недела по Педесетница – Недела на Сите Светии

Осветување на храм посветен на Света Троица, во с. Бучинци

Света Литургија и Вечерна богослужба на празникот на Слегувањето на Светиот Дух – Педесетница

Вечерна богослужба за празникот на Слегувањето на Светиот Дух – Педесетница

Света Литургија за празникот на Пренесувањето на моштите на св. маченик Георгиј Кратовски

Недела на Светите Отци од I Вселенски Собор

Вознесение Христово – Спасовден

Вечерна богослужба на празникот Вознесение Христово – Спасовден

Осветување на sвоно (камбана), во храм Света Троица с. Љубодраг

Света Литургија во Неделата на слепиот

Света Литургија на преподобниот Гаврил Велички

Соопштение: Српскиот патријарх Порфириј во посета на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија

Света Литургија за празникот на Св. Преподобен Јоаким Крчовски