Фото-разгледница: Прославено Светото Богојавление низ светот

"Фото-разгледница: Прославено Светото Богојавление низ светот"

Христијаните ширум светот го прославија Светото Богојавление.

Јордан, Каср ел-Јахуд

Поклоници од сиот свет се собраа на бреговите од реката Јордан во Јерихон, Западен појас, за на денот на Христовото Крштение и самите да влезат во Јорданските води.

Јордан

Јордан

Истанбул

Константинопол

Русија

Русија

Русија

Русија

Русија

Русија

Грција

Грција

Грција

Грција

Албанија

Албанија

Албанија

Албанија

Албанија

Мексико

Мексико