Грчката Православна Архиепископија во Америка лансираше блог платформа

"Грчката Православна Архиепископија во Америка лансираше блог платформа"

Грчката Православна Архиепископија во Америка (ГПАА) официјално лансираше блог платформа на својата страна, давајќи им можност на верните да читаат и пишуваат текстови на голем број теми.

Во соопштението на ГПАА, меѓу другото се вели:

„Со промените во областа на комуникациите иницирани од мобилната технологија, Грчката Православна Архиепископија во Америка одговара на потребите за споделување на добрата вест на Светото Евангелие на нови и креативни начини, овозможувајќи увиди и стратегии за различните сфери на служење и програми во Црквата. Блогерската платформа ќе им помогне на луѓето не само да научат нешто за верата, туку и еден друг да се вклучат во овој процес, преку електронско поднесување на повратни информации (фидбек)“.

На платформата во моментов се достапни четири категории на текстови: Интернет ѓаконија, Верско образование, „Лествица“ (Младина и младинска ѓаконија) и „Верата е важна“ (Оддел за внатре-православни, екуменски и меѓу-верски односи). Овие категории ќе бидат дополнително проширени за да ги опфатат одделите и службите на Архиепископијата.

За да ја посетите оваа платформа, кликнете на blogs.goarch.org.

Извор: Goarch.org