Фото-разгледница: Христијаните во Русија го прославија Рождеството Христово

"Фото-разгледница: Христијаните во Русија го прославија Рождеството Христово"

Неговата сесветост, патријархот г.г. Кирил богослужеше во соборната црква на Христос Спасителот во Москва, а на Божествената Литургија присуствуваа голем број верници, како и државниот врв. За поклонение беа положени Даровите на мудреците, Светиња којашто оваа година како благослов од манастирот „Св. Павле“ на Света Гора е пренесена во Русија за поклонение за време на прославата на Рождеството Христово.

Христијаните во Русија го прославија Рождеството Христово

Христијаните во Русија го прославија Рождеството Христово

Христијаните во Русија го прославија Рождеството Христово

Рускиот претседател г. Владимир Путин присуствуваше на божикната богослужба во новиот соборен храм во Сочи, изграден во близина на Олимпискиот парт. Ова е втор по ред Божик во Сочи за претседателот Путин. Минатата година тој молитвено го одбележа Рождеството Христово во манастирот на св. Георгиј во село во близина на Сочи.

Христијаните во Русија го прославија Рождеството Христово

Христијаните во Русија го прославија Рождеството Христово

Христијаните во Русија го прославија Рождеството Христово

Христијаните во Русија го прославија Рождеството Христово

Извор: Voice of Russia и RIA Novosti