Осветување на камен темелник за нов храм на Воскресението Христово во Куманово

"Осветување на камен темелник за нов храм на Воскресението Христово во Куманово"

На Светол Петок (25 април 2014 година), кога Црквата си спомнува за осветувањето на храмот на Пресвета Богородица близу Живоносниот источник во Цариград, митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф изврши осветување на кaмен темелник за изградба на нов храм на градските гробишта во Куманово, посветен на Воскресението Христово.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!