Осветување на камен – темелник за изградба на храм во с. Агино Село

"Осветување на камен – темелник за изградба на храм во с. Агино Село"

На 28.02.2021 год., Недела на блудниот син и спомен на св. апостол Онисим, по Светата Литургија, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г.Григориј, во с. Агино Село, Куманово, освети и постави камен – темелник за изградба на храм што ќе биде посветен на св. пророк Илија.