Достапни за преземање материјали поврзани со Великиот пост

"Достапни за преземање материјали поврзани со Великиот пост"

Достапен за преземање е инфографикот што накратко ги разработува неделите од Великиот пост (.pdf верзија [538kB] и .png верзија [639 kB])

Неделите во Великиот пост

Покрај него, во .pdf верзија на следната врска: Велики канот на св. Андреј Критски [628 kB], е лоциран Канонот на св. Андреј Критски што се чита во првите четири дена од Четириесетницата, а кој е изработен со референци од Светото Писмо за појасно разбирање.

До текстот на Канонот на св. Андреј Критски може да пристапите и во прелистувачот, на следните врски:

ПонеделникВторникСредаЧетврток

На овој начин, се надеваме дека ќе го помогнеме Великопосното патешествие на посетителите на нашата веб презентација.