Мините паднати покрај црквата во Луганската област не експлодирале

"Мините паднати покрај црквата во Луганската област не експлодирале"

– Веќе неколку дена непрестано се водат битки во близина на Александровск – се наверува на сајтот на Вознесенската црква во Александровското намесништво во Луганската епархија. – Неколку мини на 13 јули беа фрлени врз градот во близина на храмот. Една од нив експлодираше во близина на црквата, и нејзините шрапнели достигнаа до портата на храмот, а други две мини, што паднаа недалеку од црквата не експлодираа! Покриени со гранки, тие ги чекаат тимовите за деминирање. Парохјаните на оваа црква и сите граѓани на Александровск Му благодарат на Бога за Неговата голема милост! – со благодарење ја завршуваат веста уредниците на сајтот на Вознесенската црква.

Господ навистина ги чува светињите од луганскиот крај.

Извор: Православие.ру