Нов гостински конак во манастирот на свети Јоаким Осоговски

"Нов гостински конак во манастирот на свети Јоаким Осоговски"

На крајот на 2014 година, со Божја помош завршена е последната бетонска плоча на новиот гостински конак во манастирот на свети Јоаким Осоговски. Во текот на зимата работите ќе продолжат во внатрешноста на објектот, а во пролет планирано е да се заврши кровот и фасадата.

По молитвите на свети Јоаким Осоговски, Господи Исусе Христе помилуј нè.