Осветување на камен темелник за нов храм на Вознесението Христово во Куманово

"Осветување на камен темелник за нов храм на Вознесението Христово во Куманово"

На денот кога Црквата го празнува Вознесението Христово (29 мај 2014 година), митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф изврши осветување на кaмен темелник за изградба на нов храм во Долно Коњаре во Куманово, посветен на Вознесението Христово.