Служба на светите и спасителни страданија

На 25 април 2019 година (во навечерието на Велики петок), во митрополитскиот соборен храм на свети Никола во Куманово митрополитот Кумановско-осоговски г. Јосиф служеше Утрена богослужба за Велики петок, на која се читаат… Повеќе »

Велики четврток во соборниот храм на свети Никола во Куманово

На Велики четврток (25 април 2019 година) во митрополитскиот соборен храм на свети Никола во Куманово, митрополитот Кумановско-осоговски г. Јосиф служеше Света Василиева Литургија. На Светата Литургија, верниот народ се причести со Светите… Повеќе »

Велика среда од Страсната седмица

Велики вторник од Страсната седмица

Велики понеделник од Страсната седмица

Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим – Цветници

Лазарева сабота

Петок од Цветната седмица

Ресурси »

Катихизис »

Библиотека »

Молитвеник »

Актуелно »