Духовден во манастирот на Света Троица во с. Трновац – Кратово

"Духовден во манастирот на Света Троица во с. Трновац – Кратово"

На 4 јуни 2017 година, во манастирот на Света Троица во с. Трновац – Кратово, Неговото Високопреосвештенство, митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф го освети славскиот колач.