Акатист на Пресвета Богородица во петок од втората седмица на Великиот пост

"Акатист на Пресвета Богородица во петок од втората седмица на Великиот пост"

На 26.03.2021 год., петок од втората седмица на Великиот пост, Неговото високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г.Григориј, во митрополитскиот соборен храм Св. Никола, во Куманово, служеше Повечерие со Акатист на Пресвета Богородица.