Акатист на Пресвета Богородица во петок од третата седмица на Великиот пост

"Акатист на Пресвета Богородица во петок од третата седмица на Великиот пост"

На 02.04.2021 год., петок од третата седмица на Великиот пост, Неговото високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г.Григориј, во митрополитскиот соборен храм Св. Никола, во Куманово, служеше Повечерие со Акатист на Пресвета Богородица.