Посета на храмот во изградба во Огут

"Посета на храмот во изградба во Огут"

На 26 август 2020 година, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г. Григориј, заедно со ктиторите го посети храмот во изградба посветен на светиот пророк Илија во село Огут – Кривопаланечко.