Посета на семејството Драгишевски во с. Стрновац

"Посета на семејството Драгишевски во с. Стрновац"

Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г. Григориј заедно со Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи (КОВЗРГ) г-дин Даријан Сотировски, на ден 22. 12. 2020 година, го посети семејството Драгишевски во село Стрновац, во општина Старо Нагоричане, каде се запозна со младиот, скромен и талентиран Мите и неговите блиски.