Се гради православен храм на островот Фиџи

"Се гради православен храм на островот Фиџи"

Во изминатите две години, со благослов на Митрополитот Новозеландски г. Амфилохиј, во градот Савени на островот Фиџи во Тихиот Океан се гради црква посветена на Света Троица. Со Божја помош и финансиска поддршка на Православната мисија, во тек е фрескоживописување на внатрешноста на храмот. Истовремено, се работи на поставување на потребните прозори и врати.

Убавината на црквата како и впечатливата појава го привлекува вниманието на возачите и минувачите, кои за прв пат во животот имаат можност да видат една православна црква. На исто земјиште како и црквата е изградено детско сиропиталиште, кое периодов се опремува со потребниот мебел и према. Отворањето на сиропиталиштето е закажно да го изврши Високопреосветениот Митрополит.

Извор: Православна мисија