Превод на македонски на ТВ серијалот „Човекот пред Бога“ на митрополитот Иларион Алфеев

"Превод на македонски на ТВ серијалот „Човекот пред Бога“ на митрополитот Иларион Алфеев"

Документарниот циклус „Човекот пред Бога“ се состои од 10 видео записи посветени на историјата, устројството и вероучението на Православната Црква. Автор и водител е Неговото Високопреосвештенство, митрополитот Волоколамски г. Иларион Алфеев. Секоја епизода од серијалот претставува подвижен и илустриран водич за храмот и неговата архитектура, иконите и светителите, богослужбите и црковните празници, светотаинскиот живот и православен обред. Премиерата била на 18 април 2011 година на телевизискиот канал „Култура“ во деновите на Страсната седмица.

На нашиот YouTube канал ќе ги поставуваме преводите на сите 10 епизоди. Почнуваме со првата епизода, насловена: „Воведување во храмот“.

Преводот е достапен со клик на копчето CC.

Напомена: Авторските права на видео и аудио материјалите им припаѓаат на авторите и реализаторите на ТВ серијалот, и Кумановско-осоговската епархија не полага никакво право врз нив.