Романскиот Патријарх осветил три нови мисионерски простории

"Романскиот Патријарх осветил три нови мисионерски простории"

На 16 декември годинава Неговата Светост, Патријархот Романски г. Даниел осветил три нови мисионерски простории. На чинот на осветување присуствувале членови од Светиот Синод на Романската православна црква, патријаршиски и епархиски советници како и вработените во новите одделенија. Се работи за православна книжара каде што ќе се продаваат православни книги и предмети, потоа патријаршиска поклоничка патничка агенција и мисионерска слаткарница. Сите три одделенија се сместени во социо-културниот центар „Св. апостол Андреј“.

На крајот на осветувањето, Патријархот Даниел им честитал на организаторите на трите мисионерски одделенија. Со книжарницата ќе работи Букурешката Архиепископија, додека Патријаршијата ќе ја надгледува работата на патничката агенција.

Извор: Романска Патријаршија