Во Ранковце прославено Рождеството на Пресвета Богородица

"Во Ранковце прославено Рождеството на Пресвета Богородица"

На 21.09.2015 година, кога Црквата го прославува Раѓањето на Пресвета Богородица, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф изврши Мал водосвет и ги освети славските колачи во храмот на Раѓањето на Пресвета Богородица во с.Ранковце.