Архиерејска Заупокоена Литургија во Прилеп

"Архиерејска Заупокоена Литургија во Прилеп"

Во саботата од сиропусната седмица, на 21.02.2015 г, митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар, во сослужение со митрополитот Кумановско-Осоговски г. д-р Јосиф, отслужи Заупокоена Литургија во храмот „Свето Благовештение“ во Прилеп. Верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

Извор: Преспанско-пелагонскa епархија