Собор на Свети Архангел Гаврил

"Собор на Свети Архангел Гаврил"

На 26.07.2014 година, кога Црквата го празнува соборот на свети Архангел Гаврил, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф, изврши мал водосвет и го освети славскиот колач во храмот во изградба на светите Архангели Михаил и Гаврил во Куманово.