Излезе од печат новиот број на списанието „Тавор“

"Излезе од печат новиот број на списанието „Тавор“"

Во него може да прочитате:

1. Лазарева сабота: празник на пријателството – Даниил, Митрополит Архангелско-Холмогорски
2. За споделувањето на пасхалната радост – Игумен Нектариј Морозов
3. Велигден продолжува! – Архимандрит Даниил Аеракис
4. Православна духовност, петта лекција: Како да се подготвиме за света Причест? – Презвитер Алексеј Јанг
5. Буквар на семејниот живот, петта лекција: Правила на брачниот живот – Протопрезвитер Павел Гумеров
6. За бракот – Атанасиј, Митрополит Лимасолски
7. Дојди, Господи! – Антониј, Митрополит Сурошки
8. Старец Паисиј: Поблизок и од родениот татко (прв дел) – Екатерина Степанова
9. Свети Арсениј Пароски – Константин Каварнос
10. Која е Марија Магдалена – Олга Рожнева
11. Тројцата пријатели – Константин Залас
12. Детски буквар: Страдањето Христово

Врската за преземање е достапна на следниот линк: Преземи го „Тавор“ бр. 15