Излезе од печат четвртиот број од епархиското списание „Тавор“

"Излезе од печат четвртиот број од епархиското списание „Тавор“"

Во него ќе прочитате

Тавор бр. 4
1. Успенски пост – Предание, смисол, карактеристики, празници
2. Успение на Божјата Мајка – Антониј, Митрополит Сурожски
3. Астрологија – нејзината суштина и појавување според учењето на Православната Црква – Димитриј Бороновски
4. Четири особини на христијанското семејство – Стефан, Митрополит Калиуполиски и Мадитоски
5. Православна катихеза и поучување на деца – Архимандрит Василиј Папавасилиу
6. Кумство: Минато и иднина – Протопрезвитер Иларион Фарли
7. Христос не е небесен полицаец – Протопрезвитер Николај Лудовикос
8. Незнајно добро – Детска приказна
9. Кој е Господ Исус Христос? – Детски православен буквар

Линковите за преземање се достапни на следниот линк: Издаваштво