Излезе од печат петтиот број од епархиското списание „Тавор“

"Излезе од печат петтиот број од епархиското списание „Тавор“"

Во него ќе прочитате

Тавор бр. 5
1. Слово триесет и осмо – Свети Григориј Богослов, Архиепископ Константинополски
2. Обожението на светите како икона на Царството Божјо – Јован, Митрополит Пергамски
3. Свети Арсениј Кападокиски
4. Свети праведен Алексеј Московски и неговиот син, свештеномаченикот Сергеј
5. Преподобномаченичка Марија Париска и Равенсбрјушка
6. Свети Рафаил, епископ Бруклински
7. Свештеномаченик Филумен Агиотафит, од Јакововиот кладенец
8. Црквата како чувар на ангелската философија – Презвитер Милорад Голијан
9. Астрологија – нејзината суштина и појавување според учењето на Православната Црква – Димитриј Бороновски

Врската за преземање е достапна на следниот линк: Издаваштво