Излезе од печат шестиот број од епархиското списание „Тавор“

"Излезе од печат шестиот број од епархиското списание „Тавор“"

Во него ќе прочитате

Тавор бр. 6
1. Голгота на историјата – Павле, Митрополит Алепски
2. Умирајќи – еве. живееме! – Протопрезвитер Џон Бер
3. Слово на светата Пасхална седмица – Архимандрит Јован Крестјанкин
4. Светата Литургија не е ниту за гледање, ниту за слушање (прв дел) – Атанасиј, Митрополит Лимасолски
5. Моќта на парохијата – Протопрезвитер Андреј Ткачев
6. Читатели кои не читаат – Интервју со архимандрит Тихон Шевкунов
7. Од муслиманка до иконописец – Интервју со Ала Мешчерова
8. Зошто во паганскиот свет биле гонети христијаните? – Протоѓакон Андреј Кураев
9. Астрологија – нејзината суштина и појавување според учењето на Православната Црква, трет дел – Димитриј Бороновски

Врската за преземање е достапна на следниот линк: Издаваштво или директно, со клик тука.