Излезе од печат седмиот број од епархиското списание „Тавор“

"Излезе од печат седмиот број од епархиското списание „Тавор“"

Во него ќе прочитате

Тавор бр. 7
1. Преображение – Антониј, Митрополит Сурошки
2. Свето Преображение – Протопрезвитер Златко Ангелески
3. Две поимања на смртта: За Успението на Пресвета Богородица – Кирил, Патријарх Московски и на цела Русија
4. Светата Литургија не е ниту за гледање, ниту за слушање (втор дел) – Атанасиј, Митрополит Лимасолски
5. Словото Божјо денес мора да има моќно и впечатливо онлајн присуство – Старец Ефрем Ватопедски
6. За живата вода на интернет, информациската презаситеност и глобалната улога на православието – Редакција на „Православен свет“
7. Разговор со нецрковна публика: проблеми, стапици и можни решенија – Д-р Ана Данилова
8. Технологија, зависност од интернет и општество на симулакруми – Интервју со протопрезвитер Павел Великанов
9. Зошто престанав да извршувам убиства на бебиња во утробите на мајките? – Исповед на д-р сци. Стојан Адашевиќ
10. Четири свеќи – Детска приказна

Врската за преземање е достапна на следниот линк: Издаваштво или директно, со клик тука.