Излезе од печат осмиот број од епархиското списание „Тавор“

"Излезе од печат осмиот број од епархиското списание „Тавор“"

Во него ќе прочитате

Тавор бр. 8
1. Свети Николај Чудотворец – Протопрезвитер Анреј Ткачев
2. Ова чудо ја подели историјата на два дела – Архимандрит Јакинт Унчулеак
3. Домостројот на Богојавлението – Серафим, Митрополит костурски
4. Брак или монаштво? – Јеротеј Влахос, Митрополит навпактски
5. Бракот според учењето на Православната Црква – Иларион Алфеев, Митрополит волоколамски
6. Потешкотиите на семејниот живот – Протопрезвитер Петар Перекрестов
7. Мојот монашки живот – Антониј, Митрополит Сурошки
8. Кога старецот ми рече дека ќе бидам монах, јас си реков: „Каков кошмар!“ – Интервју со старец Ефрем Ватопедски
9. Божикен пост: Да ги вратиме нашите стремежи кон Бога – Интервју со Митрополит саровски и вољски г. Лонин
10. Божикна приказна од еден уралски манастир – Олга Рожњева

Врската за преземање е достапна на следниот линк: Издаваштво или директно, со клик тука.