Shën Gjergji i Kratovës dhe shën Theodhor Tironi

"Shën Gjergji i Kratovës dhe shën Theodhor Tironi"

Në 24 Shkurt 2018 (Shtuna e parë e Kreshmës së Madhe), kur Kisha jonë e Shenjtë feston shën Gjergjin i Kratovës dhe kujtimin e mrekullin e grurit e shën Theodhor Tironit, në Kishën e Shën Gjergjit i Kratovës në Kratovë, Mitropoliti i Bregallnicës, Hirësia e Tij z. Illarion, në bashkëmeshim me Mitropolitin i Tetovës dhe Gostivarit, Hirësinë e Tij z. Josif dhe Mitropolitin e Kumanovës dhe Osogovës, Hirësinë e Tij z. d-r Josif, kreu Liturgjinë Hyjnore të shën Joan Gojartit. Besimtarët u kunguan me Misteret e Shenjta të Krishtit.
Pas Liturgjisë, në sheshin e qytetin të Kratovës u krye prerja dhe bekimi e bukën festive.