Официјалниот сајт на Кумановско-осоговската епархија достапен и на српски јазик

"Официјалниот сајт на Кумановско-осоговската епархија достапен и на српски јазик"

Ни претставува чест и задоволство да ве известиме дека од денес, содржините на официјалната веб презентација на Кумановско-осоговската Епархија на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија ќе бидат достапни и на српски јазик. Овој чекор го превземаме во интерес на посетителите од српското говорно подрачје, а во слава на Бога.

Добро дошли!