Служба на светите и спасителни страданија

"Служба на светите и спасителни страданија"

На 17 април 2014 година (вечерта на Велики четврток), во митрополитскиот соборен храм на свети Никола во Куманово митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф, ја отслужи Утрената богослужба за Велики Петок, на која се читаат 12-те свети и страдални Евангелија. За време на службата беше изнесен и Чесниот Крст на кој се поклони свештенството и верниот народ.