На Велики вторник во Прилеп прославено Светото Благовештение

"На Велики вторник во Прилеп прославено Светото Благовештение"

На 07.04.2015 г, кога го празнуваме Благовестието на Пресветата Богородица, во храмот „Св. Благовештение“ во Прилеп, митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар, во сослужение со митрополитите Тетовско-гостиварски г. Јосиф и Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф, и епископот Хераклејски г. Климент, заедно со свештенослужителите од истиот храм, отслужи божествена Литургија. На Литургијата беше објавено чудото со мироточението на иконата на св. Никодим Прилепски.

Извор: Преспанско-пелагониска епархија