Вечерна на љубовта во Атина: Евангелието прочитано на 12 јазици и на знаковен јазик

"Вечерна на љубовта во Атина: Евангелието прочитано на 12 јазици и на знаковен јазик"

Архиепископот на Атина, г.г. Јероним, вчера, во Неделата на воскресението, во сослужение со титуларни и викарни епископи од Свештената Атинска Архиепископија отслужи Вечерна на љубовта. На Вечерната, Светото Евангелие беше прочитано на 12 светски јазици, меѓу кои и на латински, црковно-словенски, холандски, француски и др., како и на знаковниот јазик што го користат глувонемите лица.

При крајот на Вечерната, Неговото Блаженство ги благослови велигденските јајца и им ги подели на присутните верници.

Вечерна на љубовта

Вечерна на љубовта

Вечерна на љубовта

Вечерна на љубовта

Вечерна на љубовта

Вечерна на љубовта

Вечерна на љубовта

Извор: Dogma.gr