Велика среда – Литургија на претходноосветени дарови

"Велика среда – Литургија на претходноосветени дарови"

На Велика среда во Страдалната седмица од Великиот Пост (8 април 2015 г. по Хр.), во митрополитскиот соборен храм на свети Никола во Куманово, митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф, отслужи Литургија на претходноосветени дарови. На Божествената Литургија, верниот народ се причести со претходноосветените Христови Тајни.