Велика среда од Страсната седмица

"Велика среда од Страсната седмица"

Во светата и велика Среда од Страсната седмица, 24 април 2019 г., кога се сеќаваме на жената грешница што Го помаза Господа со миро, митрополитот Кумановско-осоговски г. Јосиф служеше Литургија на претходноосветени дарови во митрополитскиот соборен храм на свети Никола во Куманово.

На Светата Литургија верниот народ се причести со претходноосветените Христови Тајни.