Велики вторник од Страсната седмица

"Велики вторник од Страсната седмица"

Во светиот и велик Вторник од Страсната седмица, 3 април 2018 г., кога се сеќаваме на Евангелското кажување за десетте девојки, во митрополитскиот соборен храм на свети Никола во Куманово митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф служеше Литургија на претходноосветени дарови.

На Светата Литургија верниот народ се причести со претходноосветените Христови Тајни.