Воскресението Христово објавено во Москва

"Воскресението Христово објавено во Москва"

Патријархот Московски и на цела Русија Кирил богослужеше Пасхална Утрена и Божествена Златоустова Литургија во соборната црква на Христос Спасителот во Москва, на која молитвено учество зедоа повеќе од седум илјади православни верници. Пред почетокот на Литургијата, во Москва беше донесен благодатниот оган од Ерусалим, со што уште повеќе се зголеми радоста на присутните верници.

Велигден во Москва

Велигден во Москва

Велигден во Москва

Велигден во Москва

Велигден во Москва

Велигден во Москва

Извор: Pravmir.com