Воведение на Пресвета Богородица

"Воведение на Пресвета Богородица"

На 4 декември 2013 година, кога Црквата го празнува споменот на Воведението на Пресвета Богородица, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф, служеше Божествена Литургија во храмот Света Троица во Куманово.