Вселенскиот Патријарх оствари средби со политичкиот врв во Ерусалим

"Вселенскиот Патријарх оствари средби со политичкиот врв во Ерусалим"

Во рамките на посетата на Градот на мирот, Ерусалим, Неговата Сесветост, Вселенскиот Патријарх Вартоломеј оствари средби со Претседателот на Палестинската национална администрација Н. Е. г. Махмуд Абаз, Претседателот на Израел, Н. Е. г. Шимон Перез и Премиерот на Израел, Н. Е. г. Венјамин Нетањаху.

Средби во Ерусалим

Средби во Ерусалим

Средби во Ерусалим

Средби во Ерусалим

Извор: Patriarchate.org