Во Москва ќе се одржи 21-то Генерално Собрание на Меѓупарламентарната Асемблеја на Православието

"Во Москва ќе се одржи 21-то Генерално Собрание на Меѓупарламентарната Асемблеја на Православието"

Дваесетипрвото Генерално Собрание на Меѓупарламентарната Асемблеја на Православието ќе се одржи во Москва, во периодот од 26 до 30 јуни годинава. Собранието ќе заседава на темата: „Парламентарна демократија – Христијанство – Православие: вредности и концепти“. Присуство најавиле многубројни учесници од различни страни од светот. На Собранието ќе бидат доделени наградите по распишаниот меѓународен научен натпревар за есеј.

Извор: Eiao.org