Зачатие на света Ана

"Зачатие на света Ана"

На 22 декември 2013 година, кога Црквата го празнува споменот на Зачатието на света Ана, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф, служеше Божествена Литургија во храмот на Свети Мина во Куманово. На богослужбата, м-р Филип Станковски, дипломиран теолог на Православната духовна академија на свети Јован Богослов во Санкт Петербург, беше произведен во чтец.