Заупокоена Литургија во манастирот на свети Георгиј во Дељадровце

"Заупокоена Литургија во манастирот на свети Георгиј во Дељадровце"

На 11 јуни 2015 година, кога се навршуваат две години од упокојувањето на митрополитот Полошко-кумановски г.Кирил, во манастирот на св. Георгиј во Дељадровце Митрополитот Повардарски г. Агатангел во сослужение со митрополитите Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф и Тетовско-гостиварски г. Јосиф служеше Заупокоена Литургија.