Посета на храм во изградба во село Доброшане – Куманово

"Посета на храм во изградба во село Доброшане – Куманово"

На 05.02.2024 година, Неговото Високопреосвештенство Mитрополитот Кумановско-осоговски г. Григориј заедно со ктиторите го посети храмот во изградба во село Доброшане во Куманово, даде благослов и ги определи потребните архитектонско-градежни и урбанистички фази коишто се неопходни за продолжување на изградба на храмот.