Акатист на Пресвета Богородица во петок од втората седмица на Великиот пост

"Акатист на Пресвета Богородица во петок од втората седмица на Великиот пост"

На 10.03.2023 година, петок од втората седмица на Великиот пост, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г. Григориј, во митрополитскиот соборен храм на свети Никола во Куманово, служеше Повечерие со Акатист на Пресвета Богородица.