Акатист на Пресвета Богородица во петок од третата седмица на Великиот пост

"Акатист на Пресвета Богородица во петок од третата седмица на Великиот пост"

На 17.03.2023 година, петок од третата седмица на Великиот пост, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г. Григориј, во митрополитскиот соборен храм на свети Никола во Куманово, служеше Повечерие со Акатист на Пресвета Богородица.