Аудио библиотека: Надминување на депресијата

"Аудио библиотека: Надминување на депресијата"

Св. старец Порфириј: Надминување на депресијата

Денес луѓето честопати се чувствуваат тажно, очајно, летаргично, мрзеливо, апатично, сите тие сатански состојби. Тие се потиштени, незадоволни и меланхолични. Ги запоставуваат своите семејства, трошат пари на психоаналитичари и земаат антидепресивна терапија. Сето ова луѓето го толкуваат како „несигурност“. Нашата вера верува дека сите овие состојби произлегуваат од сатански искушенија.