Аудио библиотека: Поука за втората недела од Великиот пост

"Аудио библиотека: Поука за втората недела од Великиот пост"

Со благослов на Неговото Високопреосвештенство, митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф, започна пилот-проектот Аудио библиотека. За почеток, ја пренесуваме Поуката за втората недела од Великиот пост на светиот охридски чудотворец Климент.

Звучното читање на поуки и беседи во Аудио библиотеката е насочено кон две целни групи: прво, и најочигледно, на овој начин ризницата на Православната Црква станува подостапна за слепите лица, како и лицата со оштетен вид, и второ, ова е обид на современиот човек, кој е растргнат од обврските на секојдневниот живот, да му се пренесе барем мал дел од светоотечкото наследство.